Wonen

Zorgwoonboerderij ‘De Nieuwe Stee’ heeft  1 augustus 2019  haar deuren geopend. Er is ruimte voor  9 bewoners die in een huiselijke sfeer samenwonen. De (slaap)kamers zijn ruim genoeg om te slapen en te ontspannen. Deze mogen zelf ingericht worden. Ook is er een internet/tv-verbinding. De woonkamer en keuken worden gezamenlijk gebruikt. Er zijn drie ruime sanitaire ruimtes.

De Nieuwe Stee heeft een ruim erf, (groente) tuin, boomgaard en veel ruimte voor buitenactiviteiten.

De dagbesteding kan zowel buitenshuis als op De Nieuwe Stee plaatsvinden.

Doelgroep

De woon-zorgconcept van Stichting de Nieuw Stee is bedoeld voor volwassenen (vanaf 18 jaar) met een verstandelijke beperking met een zorgzwaartepakket van VG3 tot en met VG 6.  De aangeboden zorg en begeleiding wordt aangepast aan de zorg en begeleidingsvraag van de bewoners. We willen op de Nieuwe Stee graag een sfeer creëren waarin het fijn is om te wonen en op bezoek te komen.

Kosten

Uw zorgwens is onze zorg.

Na gesprekken over uw wensen, mogelijkheden en zorgbehoefte krijgt u een uitgebreide offerte. Stichting de Nieuw Stee wordt een woonvoorziening waarbij de kosten van wonen en zorg gescheiden zijn.

Woonkosten

Het wonen wordt betaald vanuit Wajong en/of eigen salaris. Hiervan worden alle kosten van wonen betaald, onderverdeeld in:

  • Huur: van de kamer/woning
  • Servicekosten: de kosten van wassen, energie en water, de verbruikskosten van de gemeenschappelijke ruimtes, huishoudelijke artikelen als schoonmaak- en wasmiddelen en de gemeentelijke belastingen
  • Verblijfskosten: de kosten van alle maaltijden en dranken.

Zorgkosten

Voor de te leveren zorg is een CIZ-indicatie WLZ in PGB nodig. Voor het wonen met begeleiding waar 24/7 zorg geboden zal worden, is een indicatie zorg met verblijf noodzakelijk. Zorg in Natura kan omgezet worden in PGB. De zorg-/begeleidingskosten worden dus betaald vanuit de PGB.

Levensovertuiging

Als initiatiefnemers werken we vanuit onze christelijke levensovertuiging en staan open voor de begeleidingsvragen die hieruit voortkomen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat we gelegenheid willen bieden voor gebed rond de maaltijden.
Wij vragen respect voor de aspecten die deze levensovertuiging met zich mee brengt.

Kennismaken of inschrijven

Wilt u  kennismaken of inschrijven? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Momenteel is er nog één woonplek vrij. Ben je iemand of ken je iemand die op onze kleinschalige zorgwoonboerderij wil wonen. Neem contact met ons op. Dan kunnen we kijken of dat er een match is.

Zowel voor de bewoners als begeleiders/vrijwilligers volgen we een intake procedure. We willen graag dat men achter onze visie staat: Er moet een sfeer zijn waarin ieder zichzelf kan zijn met zijn/haar capaciteiten.

Reacties zijn gesloten.