Wonen

Zorgboerderij ‘De Nieuwe Stee’ wordt 1 augustus 2019 geopend. Er is ruimte voor 8 à 9 bewoners die in een huiselijke sfeer samenwonen. De (slaap)kamers zijn ruim genoeg om te slapen en te ontspannen. Deze mogen zelf ingericht worden. Ook is er een internet/tv-verbinding. De woonkamer en keuken worden gezamenlijk gebruikt. Er zijn drie ruime sanitaire ruimtes.

In de hooiberg zijn drie appartementen waar een keukentje en sanitair inzitten. Hier kan men zelfstandiger wonen en eventueel terugvallen op de begeleiding van de boerderij.

Verder is er een ruim erf waar we ook in de loop van de tijd kleinvee willen houden, (groente)tuinen willen aanleggen en een ontspannings-/speelgelegenheid willen creëren.

De dagbesteding kan zowel buitenshuis als op De Nieuwe Stee plaatsvinden.

Er is mogelijkheid voor logeer-/vakantieopvang.

Doelgroep

De woon-zorgconcept van Stichting de Nieuw Stee is bedoeld voor volwassenen (vanaf 18 jaar) met een verstandelijke beperking met een zorgzwaartepakket van VG3 tot en met VG 6/7. De aangeboden zorg en begeleiding wordt aangepast aan de zorg en begeleidingsvraag van de bewoners. We willen op de Nieuwe Stee graag een sfeer creëren waarin het fijn is om te wonen en op bezoek te komen.

Kosten

Uw zorgwens is onze zorg.

Na gesprekken over uw wensen, mogelijkheden en zorgbehoefte krijgt u een uitgebreide offerte. Stichting de Nieuw Stee wordt een woonvoorziening waarbij de kosten van wonen en zorg gescheiden zijn.

Woonkosten

Voor de boerderij kan geen huursubsidie aangevraagd worden. Voor de hooiberg is hier wel een mogelijkheid voor.

Voor beide locaties zijn er mogelijkheden voor de toeslag kleinschalig wonen en/of huurtoeslag onzelfstandig wonen

Het wonen wordt betaald vanuit Wajong en/of eigen salaris. Hiervan worden alle kosten van wonen betaald, onderverdeeld in:

  • Huur: van de kamer/woning
  • Servicekosten: de kosten van wassen, energie en water, de verbruikskosten van de gemeenschappelijke ruimtes, huishoudelijke artikelen als schoonmaak- en wasmiddelen en de gemeentelijke belastingen
  • Verblijfskosten: de kosten van alle maaltijden en dranken.

Zorgkosten

Voor de te leveren zorg is een CIZ-indicatie WLZ in PGB nodig. Voor het wonen met begeleiding waar 24/7 zorg geboden zal worden, is een indicatie zorg met verblijf noodzakelijk. Zorg in Natura kan omgezet worden in PGB. De zorg-/begeleidingskosten worden dus betaald vanuit de PGB.

Levensovertuiging

Als initiatiefnemers werken we vanuit onze christelijke levensovertuiging en staan open voor de begeleidingsvragen die hieruit voortkomen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat we gelegenheid willen bieden voor gebed rond de maaltijden.
Wij vragen respect voor de aspecten die deze levensovertuiging met zich mee brengt.

Kennismaken of inschrijven

De Nieuwe Stee opent 1 augustus 2019 haar deuren en kunnen we  de nieuwe bewoners welkom  heten..

Wilt u  kennismaken of inschrijven? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Op  de website kunt u de voortgang van de bouw en de planning volgen.

Zowel voor de bewoners als begeleiders/vrijwilligers willen we een intake procedure volgen. We willen graag dat men achter onze visie staat: Er moet een sfeer zijn waarin ieder zichzelf kan zijn met zijn/haar capaciteiten.

Reacties zijn gesloten.