De Nieuwe Stee

Missie

Wij, ondernemers Roelof en Alice de Wit, hebben de mogelijkheid gekregen om de boerderij van onze buren in het rustige plattelandsdorpje Kamerik (gemeente Woerden) te kopen.
Op dit perceel willen wij het pand opnieuw opbouwen en er een kleinschalige woonvoorziening/zorgboerderij realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking.

In een oase van rust, ruimte, veiligheid en geborgenheid willen we een huiselijke sfeer aanbieden met ruimte voor ieders capaciteiten. Er wordt ook de mogelijkheid geboden voor logeer-/vakantieopvang.

Het verhaal van Alice

“Vanaf mijn jeugd ben ik, Alice, opgegroeid met een zus met een verstandelijke beperking en een vorm van autisme. Zo heb ik van kleins af aan affiniteit met de zorg gehad en de ontwikkelingen van zeer nabij meegemaakt.

Na een MBO-opleiding in de jeugd- en gehandicaptenzorg heb ik jarenlang in instellingen gewerkt voor verstandelijk beperkten. Hiervoor heb ik ook de nodige opleidingen en cursussen gedaan. In 2004 ben ik op onze eigen boerderij met Zorgboerderij Hoeve Veldzicht begonnen waar we vijf dagen in de week dagbesteding bieden aan verschillende doelgroepen.

Daardoor ben ik ook in aanraking gekomen met de mogelijkheden van een kleinschalige woonvoorziening. Dit vinden Roelof en ik een heel mooi concept: een huiselijke sfeer en lage regelgeving (geen enorme regelgevingsstructuur waarin veel belemmeringen zitten en kostbare tijd verloren gaat). Door de kleinschaligheid kunnen wij en ons personeel onze bewoners de volle noodzakelijke aandacht en zorg geven.” Degene die ze naar bed brengt, haalt ze ook uit bed.”

Reacties zijn gesloten.